Assertief en empathisch communiceren, 4 stappen

Terug naar overzicht

Ik las dat assertief of empathisch communiceren hoog op het wensenlijstje staat voor 2015 bij veel mensen. Een mooi begin van het jaar om die wens te helpen vervullen!

Plaats een reactie:


Naam
Reactie
 Houd mij op de hoogte van reacties

Reacties


Antonet op 22 januari 2015 om 9:12
Dank voor jullie mooie respons, fijn te horen!
Deze methode was recent pas ook onderwerp in het programma "Dus ik ben", in een aflevering over conflicten, erg boeiend...
Britta op 22 januari 2015 om 9:08
Mooie theorie, in klein en in groot verband (zullen we proberen de wereld ermee beter te maken?), maar nog niet zo makkelijk (merkte ik toen ik het zelf ging proberen)

Michiel op 21 januari 2015 om 8:32
Wat ik zo inspirerend vind aan de methode van Rosenberg, hier door Antonet den Boer elegant en kernachtig samengevat, is het accent op datgene wat je wilt bereiken. Als duidelijk wordt wat je (ik) WEL wilt cq wat je nodig hebt, zonder het te willen afdwingen, nodigt dat de ander uit om in beweging te komen. Dan gaat het opeens niet meer om het bewaken van grenzen of leren nee zeggen, maar om persoonlijk leiderschap: opstaan voor en uiting geven aan datgene wat er toe doet voor jou.

Loes op 20 januari 2015 om 15:21
Wat is dit toch een mooie methode. Dank je wel Antonet dat je dit op zo'n heldere wijze (opnieuw) onder de aandacht hebt gebracht.

Jeanette de Vries op 20 januari 2015 om 13:05
Antonet,
Ik deel met je dat dit een verbindende manier van communiceren is.

En ... het helpt mij zo om ook mijzelf serieus te nemen. Mijzelf beter te leren kennen in wat ik voel en waar ik behoefte aan heb. Dat alleen al maakt dat deze manier van in dialoog gaan met mezelf, mij energie geeft.