Hoe gaat het met je?

Terug naar overzicht

Hoe vaak krijg je de vraag hoe het met je gaat, en hoe vaak wacht de persoon die het je vraagt eigenlijk op je antwoord? Ik heb dat zelf ook, uit beleefdheid (of gewoonte) vraag je aan iemand hoe het gaat en je gaat ervan uit dat je het antwoord "goed" krijgt. Pas als het antwoord afwijkt van "goed" merk je dat je even van je stuk gebracht bent. Maar hoe oprecht is je vraag dan eigenlijk geweest?

Plaats een reactie:


Naam
Reactie
 Houd mij op de hoogte van reacties

Reacties


Erwin op 17 december 2014 om 10:14
@Ellis, dank voor je reactie en fijn dat je de oprechtheid merkt in mijn vraag!

@Monique, grappig dat je het er over hebt gehad en inderdaad geldt het wat mij betreft ook zeker bij nieuwjaarswensen!


Monique op 16 december 2014 om 13:50
Grappig dit thema kwam nl vanochtend ook voorbij. ik besprak met een vriendin mijn observatie en last rondom feestdagen en jaarwisseling. Op onze automatische piloot draaien we vaak het programma af, sturen een kaartje omdat dit zo hoort zonder een oprechte persoonlijke intentie, wensen elkaar gelukkig nieuwjaar in veel gevallen ook vanuit vormelijk automatisme. Mooi om hier bij stil te staan en het oprechte aandacht te geven vanuit de intentie een ander daadwerkelijk het beste te wensen vanuit verbinding en betrokkenheid op elkaar.

Ellis op 16 december 2014 om 12:06
En dat is merkbaar Erwin, jouw vraag "hoe gaat het?" voelt altijd heel oprecht. Je kijkt me bij de vraag ook altijd echt aan. Veel mensen vragen het met hun hoofd gericht op het koffieapparaat, bij jou voel ik inderdaad de oprechte aanwezigheid.