Sommige mensen denken dat ze denken, maar dat denken ze maar

Terug naar overzicht

In mijn vorige artikel getiteld "Leven is het meervoud van lef" schreef ik dat controle en vermijding ervoor kunnen zorgen dat wij ons leven niet voluit leven. In deze bijdrage heb ik mij opnieuw laten inspireren door één van de speelse filosofietjes van Loesje. "Sommige mensen denken dat ze denken, maar dat denken ze maar".

Plaats een reactie:


Naam
Reactie
 Houd mij op de hoogte van reacties

Reacties


Anna op 10 maart 2015 om 7:50
:-)

Antonet op 5 maart 2015 om 13:49
Ik werk zelf ook vaak en veel met ACT, en dit is wel de belangrijkste stap daarin is mijn ervaring. Fijn dat je defusie zo helder toelicht en uitleg!

Loes op 3 maart 2015 om 16:06
Ha Ellis,

Wat een leuk en krachtig defusievoorbeeld. Dank je voor jouw bijdrage. Dit verheldert inderdaad precies waar het om gaat.


Ellis op 3 maart 2015 om 15:16
Hee Loes,

Ik word heel rustig en onrustig tegelijk als ik jouw tekst lees. Onrustig omdat het een pittig staaltje tekst is die je daar schrijft, maar rustig omdat de inhoud van jouw tekst me rustig en ontspannen maakt ;)

Erg leuk, want dit weekend ving ik een stuk op uit het tv-programma The Voice Kids. In dit programma zei 1 van de kinderen "ik heb last van zenuwen". Dat vond ik een mooie vorm van defusie. Volgens mij zou ik zelf zeggen "ik ben zenuwachtig", wat dus een compleet gefuseerde toestand is. Ineens snapte ik beter waarom dat kind haar zenuwen makkelijker kon laten voor wat ze waren. Ze had ze, bij wijze van spreke, op die manier letterlijk aan Wendy van Dijk kunnen geven. "Hier heb je de zenuwen waar ik last van heb". Als ik zeg "ik ben zenuwachtig", kan ik mijn zenuwen niet zomaar afgeven, want dan zou ik ook mezelf in de handen van Wendy leggen. Wat overigens ook geruststellend zou kunnen zijn, alleen op dat moment ga ik naar het podium en niet naar Wendy.

Leuk dat je hier zo uitgebreid over schrijft en ook de grootheden uit de geschiedenis erbij haalt, dank je wel!