Hoe ziet een coachtraject er uit?

Een coachtraject start met een uitgebreide telefonische intake. Daarna kun je gebruikmaken van maximaal vijf coachgesprekken. De coachgesprekken zijn steeds met dezelfde coach. Je kunt kiezen uit telefonische coaching of videocoaching. Daarnaast kun je ook kiezen voor face-to-face gesprekken op een van onze 50 locaties in Nederland. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor wandelcoaching.

Leent iedere vraag zich voor coaching?

Onze coaches kunnen werken met zeer uiteenlopende vragen. Lees hier meer. Niet iedere vraag leent zich voor coaching. Ook is coaching geen vervanging voor psychotherapie. Als we tijdens de intake ontdekken dat jouw vraag zich niet goed leent voor onze coaching, dan zullen we je doorverwijzen naar beter passende hulpverlening.

Informeren jullie ook mijn werkgever als ik van jullie coaching gebruikmaak?

Al je gesprekken met ons zijn vertrouwelijk en anoniem voor je werkgever. Resilians informeert je werkgever niet dat je gebruikmaakt van onze kosteloze coaching. Je werkgever ontvangt alleen anonieme, statistische rapportages over het gebruik van de coaching. Dus je kunt vrijuit praten over wat je bezig houdt. Lees hier meer over de manier waarop we omgaan met je privacy.

Mogen mijn partner en kinderen ook gebruikmaken van jullie coaching?

Als je werkgever een abonnement heeft op Resilians kan je partner in de meeste gevallen ook kosteloos gebruikmaken van de coaching van Resilians. Dat geldt ook voor je thuiswonende en studerende kinderen van 16 jaar en ouder.

Wat is de achtergrond van de coaches van Resilians?

Bij Resilians werken beroepscoaches met veel ervaring op het gebied van veerkracht, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Onze mensen hebben een opleiding op HBO- of universitair niveau en zijn gespecialiseerd in kortdurende, progressiegerichte coaching en counseling. We werken volgens de laatste inzichten uit de coaching en psychologie. Lees hier meer over onze coaches.

Zit er een coach van Resilians bij mij in de buurt?

Resilians heeft meer dan 50 coachlocaties in Nederland. Er zit bijna altijd een coach van Resilians bij jou in de buurt.

Waarom bestaan jullie coachtrajecten uit maximaal vijf sessies?

Resilians werkt met een kortdurende, progressiegerichte aanpak. Onze ervaring is dat we al in enkele coachsessies tot positieve resultaten kunnen komen. Uit onderzoek naar onze coaching blijkt dat bijna iedereen die van onze coaching gebruikmaakt het coachdoel bereikt.

Wat als vijf sessies niet genoeg zijn?

In de intake bespreken we met je of onze coaching aansluit bij jouw vraag. Als we denken dat we jouw doel niet binnen vijf gesprekken kunnen bereiken zullen we dit met je bespreken. Eventueel verwijzen we je dan door voor andere hulp.

Hoe vaak mag ik gebruikmaken van coaching?

Als je werkgever een abonnement heeft op Resilians kun je, na de telefonische intake, gebruikmaken van vijf coachgesprekken per kalenderjaar.

Wie betaalt de coaching?

Als je werkgever een abonnement heeft op Resilians betaalt je werkgever de kosten van de coaching, zonder dat de werkgever ziet wie er van de coaching gebruikmaakt. Werkgevers kiezen voor de laagdrempelige coaching van Resilians omdat dit bijdraagt aan het welzijn van medewerkers en betere prestaties op het werk. Voor jou en je gezinsleden is de coaching dus kosteloos.

Kan ik na afloop van de coaching tegen betaling verder met mijn coach?

Resilians gelooft in een kortdurende aanpak. Het abonnement dat je werkgever heeft afgesloten geeft je vijf kosteloze coachgesprekken, maar biedt niet de mogelijkheid om daarna verder te gaan met je coach, ook niet als je daarvoor zelf betaalt.

Zijn jullie bereikbaar buiten kantooruren?

Ja. Je kunt 24/7 in gesprek met een coach van Resilians. Als je al gesprekken met een coach van Resilians hebt krijg je buiten kantooruren meestal niet je eigen coach aan de lijn maar een collega. Je eigen coach krijgt dan later bericht van dat gesprek.